Sinop - Batı Karadeniz Turu

Sinop - Batı Karadeniz Turu

BAŞLANGIÇ

BİTİŞ

KAÇ GÜN

5 gün

KAÇ GECE

4 gece

KAMPANYALI TUR

Hayır
1. Gün

İstanbul-Sinop-Hamsiloz Fiyordu

Bölgeye varışımızın ardından ilk durağımız olan Hamsilos Fiyordunun eşsiz manzarasında yorgunluğumuzu atıyoruz. Türkiye’nin tek fiyordunu gezerek ve Akliman’ı görerek bölgeden ayrılıyoruz. Güzide ve şirin ilimiz Sinop’u gezmeye devam ediyoruz. Sinop Kalesi, kalenin güneybatı ucunda kalan iç kale içinde yer alan 10.247 metrekare yüzölçümlü, ilk kullanım tarihi 1568 olarak kayıtlara geçen, türkülere konu olan Tarihi Sinop Cezaevi gezisinden sonra öğle yemeğimiz için Sinop Limanına varıp ardından otelimize yerleşiyoruz.

2. Gün

KASTAMONU - ILGAZ MİLLİ PARKI-SAAT KULESİ-ŞERİFE BACI ANITI

Sabah otelimizde alacağımız açık büfe kahvaltının ardından Karadeniz Bölgesinde Ilgazların Kuzey yamaçlarında yer alan Karaçomak Vadisinde kurulmuş eski bir yerleşim yeri olan Kastamonu’ya varıyoruz. Ilgaz Dağ’ına tırmanıp milli park ziyaretimiz sonrasında Kastamonu şehir merkezine iniyoruz. Bizans Hanedanı Kommenoslar tarafından yapılan ve Kastamonu şehrinin tarihsel çekirdeğini oluşturan, görüntüsüyle ziyaretçileri asırlardır selâmlayan Kastamonu Kalesini (Panoramik) görüyoruz. Kastamonu sivil yapılarından bölgeye has mahalli el sanatları örneklerinin sergilendiği, Liva Paşa Konağı Etnografya Müzesi, 1901 yılına tarihlenen Hükümet Konağı, (Panoramik) Saat Kulesi, (Panoramik) Şerife Bacı Anıtı ardından Nasrullah Meydanı ve Şadırvanını ziyaret ettikten sonra Kastamonu El Sanatları Merkezi olarak işlevini sürdüren Münüre Medresesi’ni gezerek alış veriş imkânı bulacağız.Alışverişimizin ardından otobüsümüze binip otelimize geçiyoruz.Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

3. Gün

MÜZE KENT SAFRANBOLU - YÖRÜKKÖYÜ

Sabah otelimizde alacağımız açık büfe kahvaltının ardından Türklerin ve Rumların ortak yaşantısının izlerini taşıyan müze kent Safranbolu’ya varış. Panoramik olarak göreceğimiz Hükümet Konağı’nın ve Saat Kulesinin bulunduğu Kale Mevkiini Hıdırlık Tepesi'nden fotoğraflıyoruz. Buradan hiç bir evin diğerinin görüşünü kısıtlamadığı ve ne kadar düzenli bir şekilde konumlandırıldığını görebileceksiniz. Safranbolu’nun ruhunu yansıtan sokaklardan geçerek Semerciler, Manifaturacılar, Demirciler, Bakırcılar Çarşılarını, panoramik Cinci Hanı ve Hamamı, İzzet Mehmet Paşa Camii, Akçasu Kanyonunu, Köprülü Mehmet Paşa Camiini ve avlusundaki Güneş Saatini geziyoruz. Evleri ve lokumlarıyla meşhur Safranbolu’da en güzel gezi evi olan Kaymakamlar Konağı’nı gezerken kendinizi zaman makinesindeymiş gibi hissedeceksiniz. Tarihi kentin meşhur lokumcusunda lokuma dair bilgi alırken, aynı zamanda lezzetli lokumlarından tatma ve alışveriş imkânı. Yemeniciler Arastası'nda verdiğimiz alışveriş molasını takiben eski bir Bektaşi köyü olan Yörükköyü’ne varış. Köyün ortak yaşamını yansıtan çamaşırhane gezisini yaparken bu kadar çok detayın düşünülmüş olmasına şaşıracaksınız.  Ardından Sipahioğlu Konağı’nın harem ve selamlık bölümlerini geziyoruz.Gezilerimizin ardından konaklama ve akşam yemeği için otelimize gidiyoruz.

4. Gün

YEDİGÖLLER MİLLİ PARKI

Değerli misafirlerimiz, sabah otelimizde alacağımız açık büfe kahvaltı sonrasında, Batı Karadeniz bölgesinin başka bir doğal cennetine Yedigöllere uzanıyoruz. Burada minibüslerimize binerek, Yedigöller Milli Parkı'ndan içeriye girdiğimiz andan itibaren bizi büyüleyici bir manzara karşılayacaktır. Kayan kaya kütlelerinin oluşturduğu, Sazlı Göl, İnce Göl, Küçük Göl, Derin Göl, Büyük Göl, Kuru Göl ve Serin Göl’ü göreceğiz. Öğlen yemeğimizi Mangal olarak alıyoruz.(Ekstra) Göl etrafındaki gezilerimiz sonrasında İstanbul’a hareket. Akşam saatlerinde İstanbul’a varış. Sizleri aldığımız noktalara bırakarak bir sonraki SEEYOU Travel organizasyonunda görüşmek üzere sizlerle vedalaşıyoruz...

Tur Mesafesi; İstanbul – Sinop 688 km, Sinop – Erfelek 50 km, Erfelek- Kurşunlu Çavundur 290 km, Kurşunlu Çavundur – Ilgaz 50 km, Kastamonu – Ilgaz 85 km, Kastamonu - Kurşunlu Çavundur 110 km, Kurşunlu Çavundur – Safranbolu 110 km, Safranbolu – Yörükköyü 15 km, Yörükköyü – Kurşunlu 125 km, Kurşunlu Çavundur – Yedigöller 190 km, Yedigöller –İstanbul 305 km

Toplam Mesafe: 2018 km

REZERVASYON FORMU