KÜBA

KÜBA

BAŞLANGIÇ

BİTİŞ

KAÇ GÜN

gün

KAÇ GECE

gece

KAMPANYALI TUR

Hayır

Seyahat ile ilgili Önemli Notlar

Seyahat ile ilgili Önemli Notlar

Küba(GMT -5), Türkiye(GMT +3)’den 8 saat geridedir.

Küba’da genel olarak sıcak hava hakimdir. Seyahatimiz süresince hava sıcaklığının en düşük 18 derece (gece); en yüksek 29 derece (gündüz) olacağı öngörülmektedir.

Küba da geçerli olan para birimi Küba Peso'su (CUC) olup; yanınızda Euro/Dolar bulundurarak Küba'da döviz bürolarından değiştirebilirsiniz. USD

üzerinde ekstra vergi olması sebebi ile Euro getirmeniz avantajlı olacaktır. 

 

1 EUR = 1,04 CUC        

1 USD = 1,01 CUC       

 

·         Kredi kartı kullanımı oldukça kısıtlıdır.

 

·         Trafik sağdan akmaktadır.

 

·         Küba’da İspanyolca konuşulmaktadır. Turistik bölgelerde yeterli düzeyde İngilizce konuşulmakta olup, turistik bölgeler dışında İngilizce yeterli olmayabilir.

 

·         Güvenlik açısından sokak satıcılarından alışveriş yapılmamasını önemle rica ederiz.

 

·         Küba’da internet alt yapısı kötü olup, paket almanız, telefondan bağlanmanız ya da otelden almanız durumunda ücretler çok yüksek çıkmaktadır.

 

·         Akşam şovlarına şort, spor ayakkabı, terlik vb. ile girilmesine izin verilmemektedir. Takım elbise giyinilmesi şart değildir; kot veya kanvas pantalon ile spor olmayan ayakkabı tercih edilebilir.

 

·         Seyahatimiz boyunca, hava sıcak olacak olsa da, ülke genelindeki restoranlarda klimalar etkili bir şekilde kullanılmaktadır ve mekanlar oldukça soğuk olabilmektedir. Gün içerinde yapacağımız turların transferinde ve restoranlarda üşümemeniz için yanınızda bu duruma uygun kıyafet getirmenizi önermekteyiz.

 

·         Ülke genelinde sabun, kolonyalı mendil, peçete, v.b. temizlik malzemelerinin bulunması biraz güçtür. Bu ürünler, otelinizde mevcut bulunacaktır. Ancak bu tarz ürünleri seyahatleri boyunca yanında veya çantasında bulundurmayı tercih eden misafirlerimiz için bu hatırlatmayı yapmak istedik. Misafirlerimizin ürünleri Türkiye’den tedarik ederek yanında bulundurmasını önermekteyiz.

 

·         Herhangi bir alerjiniz, sağlık probleminiz, sigara kullanımınız, vejeteryan durumunuz varsa bu bilgiyi bizlere, seyahatiniz öncesinde SEEYOU Travel Yetkililerine belirtmenizi önemle rica ederiz.

 

·         Seyahat boyunca ihtiyacınız olabileceğini düşündüğümüz güneş kremini yanınızda getirmenizi öneririz. Ayrıca farklı kültürdeki mutfaklara alışkın olmayan misafirlerimizin yanlarında mide, v.b. ilacı da bulundurmasını rica ederiz.

1. Gün

HAVANA

Konaklama Havana’da

- Alanda karşılama ve transfer

- Akşam yemeğe hareket

- Tercihe ve gününe göre: Latin Jazz müziği, Salsa müziği, Buena Vista gibi etkinliğe hareket veya istirahat edilebilir.

- Dönüş

2. Gün

Konaklama Havana’da

-Üstü açık Amerikan arabası ile Eski Havana’ya hareket. Yürüyerek Eski Havana ve Tarihi Merkezi: Atatürk büstü, Palacio de la Artesania, Santo Angel, Eski Havana’nın onarılmamış halkın yaşadığı kesim, Seminario de san Carlos, Templete müzesi, Plaza de Armas ve müzesi, Oficios sokağı, Plaza de San Francisco de Asis, Hostal Los Frailes, Plaza Vieja, Mercaderes, Ambos Mundos Oteli ve Terası, Pano, Plaza de la Catedral, Bodeguita del Medio……

- Öğle Yemeği

 -Yürüyerek: Eski Havana’nın onarılmamış sokakların ikinci kısmı, Obispo sokağı, Bar Floridita, Parque Central, Capitolio, San Rafael Caddesi, Çin Mahallesi, Galiano, Neptuno, Paseo del Prado.

 - Konaklamamıza dönüş

 - Akşam yemeğe hareket ve ardından tercih edilen akşam etkinliğe hareket.


* Havana: Ülkenin başkentidir. İki milyon nüfusu ile, tüm zevklere hitap eden kültür etkinlikleri ile ve bütünlüğü ile gezilebilecek en önemli şehirdir. Kaçırılmaması gerekilen yerlerden biridir. Bazı misafirlerimiz, Havana ve 200 kilometre mesafedeki turistik bölgelere giderek mükemmel bir Küba turu gerçekleştirdiler.

Eski Havana: Unesco tarafından İnsanlık Mirası olarak tanımlanan Eski Havana Tarihi Merkezi 150 yıllık yapılarıyla misafirlere mükemmel manzaralar sergilemektedir. Bu tarihi merkezin onarılmış bölgenin dışına da çıkmanızın ve halkın yaşadığı bölgeleri de bir rehber eşliğinde gezilebilmektedir.

Vedado ve Miramar bölgeleri: Daha yeni ve modern yapılarla misafirleri 1950’li yılların Küba sosyetesinin görkemli malikaneleri ve evlerini değerlendirmelerine fırsat vermektedir.

Playas del Este Beyaz ve ince kumdan oluşan on beş kilometrelik bir plaj şeridi. Havana şehirden 30 kilometre uzak.  Varadero kadar güzel bir plaj olmasa da, Havana’dan uzaklaşmak istemeyenler için de çok güzel bir seçenektir.

3. Gün

Havana-Vinales-Havana

Konaklama Havana’da

Valle de Vinales (Vinales Vadisi): Çok özel, şirin ve renkli olan Vinales kasabası,

Tütün tarlaları; Prehistorik çağda bölgede yaşayan hayvanları gösteren, bir dağda çizilen, 120 metre genişliği ve 80 metre yüksekliği olan müthiş bir resim. Muhakkak bir çiftçinin evine girin, puro kurutma evini geziniz ve ondan taze puro alınız. Macera sevenler için dağların içinde bir at turu yapılabilmektedir. Dünyada sadece Halong körfezinde ve Vinales’de bulunan kireçten oluşan bu dağlar ve manzarası insanın ruhunu ferahlatmaktadır…

(Havana – Vinales – 185 km)

4. Gün

(Konaklama Havana’da)

- 10.00 Sabah erkenden Devletten araba kiralanır ve Las Terrazas ve Soroa turlarına hareket edilir. Öğle yemeği.

* Las Terrazas ve Soroa: Küba devletin teraslama tekniği ile çölleşmeden kurtardığı, 60 kilometre mesafede bulunan bu müthiş doğa rezervlerde (resmi turlar bir gün Las Terrazas ve bir gün Soroa yaparlar), müthiş bir göl manzarası izlemek, gölde bot ile gezmek, Canopy turu yapmak (800 metrelik alanın üzerinde bir ipe bağlı bir şekilde manzaraların üzerinde geçmek), ünlü müzisyen Polo Montanez’in evini ziyaret etmek, Nehirde yüzmek ve 600 orkide ile 2 bin süs bitkisinin bulunduğu bir orkide bahçesini ziyaret etmek mümkündür. Bölgedeki manzaralar insanın ruhunu ferahlatır.

 

- Akşam yemeğe hareket ardından otelimizde konaklama.

5. Gün

Konaklama Havana’da

09.00’da özel aracımız ile: 5ta Avenida y parque de los Jaguey en 24, Malecon, Cumhur başkanların caddesi, Havana Üniversitesi, Copelia Dondurmacısı, Hamell sokağı, Devrim Müzesi.

- Öğle yemeği

 -Özel aracımız ile panoramik ve durarak yapılacak tur esnasında: Colon Mezarlığı, Havana Ormanı, Devrim Meydanı, Miramar, Casa Fuster ve Jaimanitas mahallesi, 31. cadde.

 - Hediyelik eşya alımı için San Jose’ye hareket.

 - Konaklamamıza dönüş

 - Akşam yemeğe hareket ve ardından tercih edilen akşam etkinliğe hareket.

 - Dönüş

6. Gün

Konaklama Varadero’da

- Varadero’ya varış – (Havana – Varadero – 153 km)

 * Varadero: Havana’nın doğusunda 160 kilometrede bulunan, beyaz ve çok ince bir kumdan oluşan mükemmel bir plajdır. Kapalı bir tatil köyü şeklinde olan bu plaj, dünyanın en güzel plajlardan biridir. Adada sadece küçük adacıklar daha güzel olduğu söylenebilir. Günlük gidilebilir. Kaçırılmaması gerekilen yerlerden biridir.

7. Gün

konaklama Varadero’da

8. Gün

Konaklama Varedero'da

9. Gün

Konaklama Trinidad’da

 -09.00 Trinidad’a hareket. Yolda Cienfuegos şehri ziyaret edilirken orada nefis bir kuzu yemeği yenebilir.

- Trinidad’a hareket ve konaklama.

- Trinidad kasabası ziyaret edilir ve akşam müzik etkinliklerine katılma.

 

* Trinidad: Ülke’nin doğusunda ortalama 350 kilometre mesafede olan, Unesco tarafından İnsanlık Mirası olarak tanımlanan, 250 yıldan beri kalan evler bile barındıran küçük bir kasaba. Trinidad’ta, kasaba haricinde bir müzik evi ve bir Küba geleneksel müziği yapılan gece mekanları da mevcuttur. Manzaralar, insanı, 200 yıllık canlı bir tarih öncesine götürmektedir. Yalnız görülmeye çok değer bu kasabaya giden yolun süresi dört buçuk saat sürdüğünü dikkatinize sunmak istiyoruz. 

(Varadero – Cienfuegos – 179 km / Cienfuegos - Trinidad – 83 km)

10. Gün

Konaklama Trinidad’da ( CATAMARAN TURU)

11. Gün

Konaklama Havana’da)

 - 09.00 Trinidad’tan hareket. Yolda Manaca- Iznaga kulesi, Santa Clara’ya uğrayarak Che Guevara’nın anıt mezarı ve anıt müzesi ziyaret edilecektir. Öğle yemeği Los Canelles’de alınabilir.

 Santa Clara’da konaklama (Tirinidad – Santa Clara – 100 km / Santa Clara – Havana 280 km)

12. Gün

Son 2 gece Havana'da konaklama bu konaklama boyunca dönem özelliklerine göre şekillenen etkinliklerimiz yapılanacaktır. 3. günün sabahı SEEYOU Travel farkıyla Ülkemize dönüş

REZERVASYON FORMU