LIKYA YURUYUS YOLU

LIKYA YURUYUS YOLU

BAŞLANGIÇ

BİTİŞ

KAÇ GÜN

gün

KAÇ GECE

gece

KAMPANYALI TUR

Hayır
1. Gün

Fethiye'ye varış

Fethiye’ ye varış 
Tur rehberiniz değerli misafirlerimizi buluşma noktasında karşılıyor ve Fethiye-Ovacık’ta bulunan otelimize yerleştiriyor. Konaklama Ovacık’ta.

2. Gün

Ovacık – Babadağ – Kirme – Faralya(Kelebekler Vadisi)

Kahvaltıdan sonra Likya yolunun başlangıç noktasına ulaşıyoruz. Tüm bagajlarımız aracımızla Faralya’da bulunan konaklama yerimize taşınıyor, bizler sırt çantalarımızla yolumuza Ölüdeniz manzarası altında, Babadağın eteklerinden yürüyüşümüze devam ediyoruz. Yürüyüş süresi 6 saat, yürüyüş mesafesi 13 km

3. Gün

Faralya (Kelebekler Vadisi) – Alınca 

Kelebekler Vadisi manzaralı güzel bir kahvaltıdan sonra sırt çantalarımızı alıp doğayı keşfetmeye tekrardan başlıyoruz. Kabak vadisi manzarası, çam ormanlarının kokusu altında 740 metreye Alınca Dağı’na tırmanıyoruz. Bu yürüyüş parkuru diğer günden biraz daha zorlu geçebilir çünkü parkur hep tırmanışlarla dolu olacak. Kabak ve yedi burunlar manzarası peşimizi hiç bırakmayacak. Konaklama Alınca da köy evinde ve bungolowlarda. (Yürüyüş süresi 5 saat – 14 km)

4. Gün

Alınca – Sancaklı Koyu – Gey 

Köy evinde doğayla baş başa bir kahvaltının ardından yürüyüşümüze tekrar kaldığımız yerden devam ediyoruz. Bugünkü rotamız üzerinde yer alan, 467 metre altımızda bulunan Sancaklı koyuna inip, Akdeniz’in berrak sularıyla rahatlamanın tadını çıkaracağız. Yüzme molası ve öğle yemeğinin ardından tekrar tırmanışa geçip Gey’e doğru yolumuza devam ediyoruz. (Sancaklı koyuna iniş-çıkış süresi 2 saat). Konaklama ve akşam yemeği Gey’de bir köy evinde (Toplam yürüyüş süresi 6 saat – 12km)

5. Gün

Gey – Sidyma (Likya Antik Şehri) – Boğaziçi 

Bugün Likya şehirlerinden biri olan Sidyma’yı ziyaret ediyoruz. Öğle yemeğimizi Sidyma’da alıyoruz. Yolumuza devam edip Boğaziçi köyüne varıyoruz ve bugünkü rotamızı bitirmiş oluyoruz. Boğaziçi köyünde bizi bekleyen aracımıza binerek tekrar Gey Köyü’ne geri dönüp köy kadınlarının elinden çıkmış muhteşem yemeklerimizi yiyoruz ve bir gece daha bu köyde konaklıyoruz. (Yürüyüş süresi 5 saat – 9 km)

6. Gün

Gey – Bel – Belceğiz – Gavurağılı 

Bugünkü parkurumuz genelde inişlerden oluşuyor. Deniz hiç manzaramızdan kaybolmayacak, stresten, gürültüden uzak doğayla olan yürüyüşümüz tüm heyecanıyla devam edecek. Bel köyünü geçtikten sonra belceğiz köyünde öğle yemeğimizi aldıktan sonra yürüyüşümüzü Gavurağılı köyünde bitirip bizi bekleyen aracımızla Kaş yolunu tutuyoruz. (Yürüyüş süresi 7 saat – 18km.)

7. Gün

Patara – Eve Dönüş


Bugünkü yürüyüşümüz dönüş için otobüs ya da uçak kalkış saatleri düşünüldüğünde opsiyonlu bir yürüyüş rotasıdır, yürüyüşe katılmak isteğe bağlıdır, extra bir ücret talep edilmeyecektir. Bugün rotamızda devam ederken Roma döneminde yapılmış Patara’ ya kadar uzanan su kemeri sizi büyüleyecek, rotamızın sonunda Patara antik şehrinden geçip Türkiye’ nin en uzun plajına ulaşacağız. Yüzme molasının ardından otelimize geri dönüyoruz ve turumuza son veriyoruz. (Yürüyüş süresi 4 saat)

REZERVASYON FORMU